Prednosti

Prednosti hiš iz hlodov pred drugimi tipi gradenj

Največja prednost hiš iz hlodov je v prvi vrsti hitrost gradnje. Pri gradnji hiš iz hlodov dela potekajo sorazmerno hitro, saj med fazami gradnje niso potrebni časovni presledki, kot je to značilno za standardne tipe hiš iz zidakov. Po končanem delu je ta tip gradnje vseljiv takoj, saj ni potrebnih dodatnih del, izognemo pa se tudi stroškom za omete, izolacijo in fasado.

Druga prednost hiš iz hlodov je pozitiven vpliv, ki ga lahko imajo na vaše počutje, saj je zaradi lesa, ki je naravni filter, klima v njej ugodnejša. Lesu pravimo tudi naravni filter, saj absorbira strupene snovi, ki so prisotni v prostoru. Posledično je zrak v hiši vedno svež in čist. Les prav tako absorbira vse neprijetne vonjave in jih nadomesti s prijetnim vonjem po naravi.

Med prednostmi velja izpostaviti tudi optimalno vlažnost prostorov, saj ima les lastnost sprejemanja in oddajanja vlage, kar pomeni, da diha. Prav to bo preprečilo, da bi se v hiši nabirala plesen, ki je lahko vzrok za nastanek marsikatere zdravstvene težave.

Potrebno pa je poudariti tudi, da je les kot osnovni material prijazen uporabniku in daje občutek domačnosti in sožitja z naravo. Življenje v hiši iz hlodov nas popelje nazaj k naravi, v čas pred umetnimi materiali, ki so danes tako zvesto vgrajeni v naše domove.